Over ons

OVER ONS


De Delftse Studenten Jazz Vereniging Groover is het kloppende hart in de studentenwereld als het gaat om live-muziek. Of het nou pure jazz is, fusion, funk, soul, swing of electro, het past allemaal binnen de vereniging. Groover draait om gezelligheid onder muzikanten en luisteraars, en de mogelijkheid om live-muziek te maken en ervan te genieten. Groover is opgericht in 2006 en we borrelen sindsdien elke woensdagavond. Er is op vrijwel elk Groover evenement live muziek, vaak in de vorm van een open jamsessie of optredens. Groover heeft meer dan 20 bands die geregeld optreden bij de vereniging en op andere plekken door het hele land, en jij kan daar ook aan mee doen! Naast muziek is ook borrelen een groot onderdeel van Groover. Met allerlei verschillende mensen met verschillende achtergronden is er altijd wel iets leuks gaande tijdens de borrel. Groover specialiseert zich ook in Schotse whisky en heeft een grote collectie aan zowel zeldzame als doorsnee whisky’s uit alle schotse regio’s!


Voor meer informatie ga naar grooverjazz.nl


RONDLEIDING OP HET GROOVERPAND

MUZIEK  MAKEN

Als je erg van muziek maken houdt zijn er genoeg manieren om je verder te ontwikkelen bij Groover. Ten eerste is er Muppet Music in oktober en november, waar je in groepjes van andere eerstejaars wat jazz leert spelen. Verder is er Groover Academy, waar je leert in een groter ensemble te spelen. In het voorjaar is er ook nog de Jamfabriek, waar je
in gemixte groepjes van oudere en jongere leden een echt bandje kan vormen. Daarnaast is er op vrijwel elke Groover activiteit de mogelijkheid om te jammen met andere Groovers. Als je besluit een bandje te vormen met wat andere leden heeft Groover alles om je goed op weg te krijgen. Er is een commissie die functioneert als boekingsbureau en we hebben twee volledige backlines en genoeg PA apperatuur en instrumenten die je allemaal kan huren voor een optreden. Daarnaast wordt je vaak gevraagd om voor de vereniging te spelen, zodat de rest van de leden ook kunnen genieten van je muziek.


VeCo's

Binnen Groover hebben we drie verenigingscombo’s (VeCo’s): De Big Band, Magatama en Vocalzz. Dit zijn grote bands die wekelijks repeteren en jaarlijks rouleren in bezetting. De VeCo’s zijn een ontzettend leuke manier om snel mensen te leren kennen binnen de vereniging, en je muzikale vaardigheden tot een hoger level te brengen. De VeCo’s vinden hun nieuwe leden door middel van audities; meld je daarvoor dus zeker aan! Bekijk alle Como's op onze website grooverjazz.nl.


Groover Big Band

De Groover Big Band is een jonge en eigentijdse bigband, bestaande uit 20 studenten van de TU Delft. De bezetting bestaat uit 5 saxofonisten, 4 trombonisten, 4 trompettisten, een drummer, bassist, gitarist, pianist en een zanger en zangeres. In de 16 jaar dat deze bigband bestaat heeft zij zich snel weten te ontwikkelen en zich al ruimschoots bewezen op bijvoorbeeld Delft- en Breda Jazzfestival, Montreux Jazz in Zwitserland, gala's, trouwerijen en andere evenementen. 


Voor meer info, bezoek de officiële Groover Big Bandsite, kijk op Facebook of Instagram.


Goed nieuws! Wij zijn op zoek naar een nieuwe zanger (m) voor de bigband. Lijkt het je leuk om in een gezellige band te zingen? Meld je aan voor de audities door een mailtje te sturen naar bigband@grooverjazz.nl


A Capella Jazz koor Vocalzz

Vocalzz is het enige echte a capella jazz koor (een koor zonder enige instrumentale begeleiding) dat D.S.J.V. Groover rijk is. Deze enthousiaste groep van 20 studenten, bestaande uit een bas-, tenor-, alt- en sopraan sectie, repeteert wekelijks onder begeleiding van een dirigente.


Vocalzz heeft een gevarieerd repertoire bestaande uit jazz, barbershop en close harmony. Het laat menig hart smelten met prachtige ballads, maar ook met romantische en komische nummers. Zo doet Vocalzz haar best om elk optreden tot een onvergetelijk moment te maken met voor ieder wat wils.


Vocalzz is altijd opzoek naar nieuwe leden, dus heb je interesse om lid te worden, geef je dan nu al op voor de audities en stuur een mailtje naar vocalzz@grooverjazz.nl of kom langs naar de open rehearsals binnenkort.


Kijk ook op Facebook of Instagram voor meer informatie.


Magatama - Fusion Band

Deze Delftse studenten band heeft een divers repertoire op het raakvlak van Jazz, Pop en Rock. We zijn geïnspireerd door virtuoze artiesten zoals Snarky Puppy, Steely Dan en Weather Report maar ook spelen we covers van beter dansbare stukken, zoals Higher Ground - Stevie Wonder in een nieuw jasje gestoken door Dave Weckl en Jay Oliver. Sinds November 2018 werkt deze band aan een performance met een kleurrijke mix van genres, die zowel de enthousiaste danser als de getrainde luisteraar wat te bieden heeft. Met een diverse setlist van een tot anderhalf uur zorgen wij dat de voetjes van de vloer komen. We zijn een band van 18 man, maar we kunnen ook optreden in kleinere bezettingen.

Wil jij ons versterken, dan hebben we goed nieuws. Magatama zoekt nieuwe leden! Speel jij trombone, trompet, piano of baritonsax? Dan zoeken wij jou, geef je nu alvast op voor de audities via fusionband@grooverjazz.nl.


GROOVER ACTIVITEITEN

Interne activiteiten

Groover organiseert een keer per week een borrel voor haar leden. Daarnaast zijn er elk jaar een groot aantal vaste en wisselende activiteiten die op andere dagen in de week plaatsvinden. Om een paar voorbeelden te noemen: Just Jazz, een jazzfestival voor meer dan duizend bezoekers waar de beste artiesten uit de Nederlandse jazz-scene naar toe komen; Het LedenWeekend, een weekend vol avontuur, muziek en gezelligheid met de hele vereniging; Jamfabriek, een wekelijkse activiteit voor het vormen van nieuwe bandjes, en zo zijn er nog veel meer leuke dingen in een jaar. Kortom, er is altijd wel wat te doen bij Groover.

Externe activiteiten

Als je nog niet zeker weet of je lid wilt worden kan je altijd naar een van onze open activiteiten komen. Elke laatste woensdag van de maand is er een Kloksessie: Een open borrel met een optreden en daarna een open jamsessie. Elk halfjaar is er ook Jazz Club, een groot feest waar onze beste bands een geweldig optreden neerzetten en je echt los kan gaan. Zoals eerder genoemd is Just Jazz ook een open festival, georganiseerd door Groover, waar je de sfeer van Groover goed kan proeven.

Groover telt ongeveer 20 commissies, met uiteenlopende taken. Er zijn commissies voor het ontwerpen van promotiemateriaal, het werven van partners, het onderhouden van de website, het ondersteunen van combo’s, het verzorgen van de geluidstechniek, bar draaien, en natuurlijk allerlei activiteiten organiseren. Met de meeste commissies vergader je een keer in de week, vaak met eten van te voren. Het is een leuke manier om meer Groovers te leren kennen en een vet evenement neer te zetten en je leert er ook nog eens veel over vergaderen, communiceren, plannen en samenwerken.

Commissies